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Monday, December 29, 2008

WORLD FOOD SCARCITY


If as estimated, the 2050, the world population reaches the figure of 9 billions, without changes in the global alimentary politics, the world will be in problems. By fortune, these have been detected and also their possible solutions. Until recently, many thought that when increasing production of foods, the costs would descend. But for the expert in foods Tim Lang -the fact that the current reality shows the opposite- reveals that the previous outline should be revised keeping in mind added variables (sky-rocketing environmental costs, crops failures, food economy based only on oil, scarcity of water, growing urbanization).

1) One solution is to use genetic modified foods (GM), beginning with Africa, Asia and certain Latin American countries. More foods would be harvested using less earth. The voices against this proposal come from developed countries - today, seemingly without problems- Although GM, attempts against biodiversity, solution to this impasse would come from an appropriate political regulation. At last, biodiversity should not be protected, but replaced by a different way of production of foods and use of land.
2) Goverments should give facilities for a growing use of home biocrops with which we also would recover appropriate diets.
3) Great part of the current food economy depends on oil, cause of volatility of food prices in the markets.
4) 50% of foods imported by England comes from countries with problems of supply of water.
5) Finally, the problem of urbanization. If all live in the city who will produce foods?.

ESCASEZ MUNDIAL de ALIMENTOS

Si como se estima, el 2050, la población mundial alcanza la cifra de 9 billones, sin cambios en la política alimentaria global, el mundo estará en problemas. Por fortuna, estos han sido detectados y también sus posibles soluciones. Hasta hace poco, muchos pensaban que incrementando la producción de alimentos, los costos descenderían. Pero para el experto en alimentos Tim Lang -el que la realidad actual muestre lo contrario- revela que el esquema anterior debe ser revisado teniendo en cuenta variables añadidas (costos ambientales elevados, deterioro de cosechas, economía alimenticia basada en el petróleo, escaséz de agua, urbanización creciente).
1)Una solución es emplear alimentos geneticamentes modificados (GM), empezando por Africa, Asia y ciertos países de Latinoamérica. Se cosecharían más alimentos empleando menos tierra. Las voces en contra provienen de países desarrollados -hoy, aparentemente sin problemas- Aunque los transgénicos atentan contra la diversidad, la solución de este impasse provendría de una adecuada regulación política. En el fondo, la biodiversidad no debería ser protegida, sino mas bien reemplazada por un modo diferente de producción de alimentos y uso de la tierra.

2) Deberian darse facilidades para un creciente uso de biohuertos familiares con lo que además se restablecerian dietas adecuadas.
3) Gran parte de la economia alimenticia actual depende del petróleo, causante de la volatilidad de los precios alimenticios en los mercados.
4) El 50% de los alimentos importados por Inglaterra provienen de paises con problemas de abastecimiento de agua.
5) Finalmente, el problema de la urbanización. Si todos viven en la ciudad quien va a producir alimentos.

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